CABLE D’AURICULARS


40 mesos sense Brams
Setembre 11, 2008, 6:39 am
Filed under: Uncategorized


El dia 7 feia 40 mesos que vam anar cap a Berga. Era un dia que tenia ganes d’anar a gaudir d’un concert digne de suera llarga. Estava content perquè anava a acomiadar un grup que, a través de les seves cançons, m’havia despertat i m’havia “inculcat la realitat” (quina afirmació més macabre … no la diré mai al psicòleg, quan n’utilitzi un) d’aquest lloc on vivim.  Sabent que aquella seria l’última volta que escoltaríem Brams en directe hi assitíem ben oxigenats per passar una vetllada joliua i difícil d’oblidar.

Brams tenia unes funcions vitals pel jovent d’aquest país: la primera era divertir, saltar i “barrejar”. Però, també, una altra de fonamental: acostar el seu públic a unes lletres punyents amb molt poca demagogia pel mig (amb dosis d’ironia i ximpleria, però mai mentides ni arguments fàcils), i transmeten una funció social immensa. Els seus temes anaves des dels més estricament polítics fins a d’altres que m’han ajudat a resoldre problemes de salut amb alguna companya:  ara em vénen al cap cançons com la de iogurts desnatats, que entre els seus versos en té un amb molta força on compara un espill (mirall) amb un botxí, i que vaig usar per desviar del mal camí la X.

Han arribat altres temps i nous projectes, però Brams encara és un ferm record. Els hereus recullen una massa de gent que si fins fa poc els seguien saltant i cridant per tot el territori ara els segueixen amb unes orelles més adultes que reben missatges optimistes que encarrilen cap al futur que ens espera a la cantonada

Brams eren revolucionaris. Molt. I és que el revolucionisme  i la cultura SEMPRE han anat lligades!

Salut, i lliurepensament!

Fins Sempre més!

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: