CABLE D’AURICULARS


l’Església i les consultes independentistes
Novembre 3, 2009, 4:03 pm
Filed under: Uncategorized

Ens assebentem que el Bisbat de Girona prohibeix que es facin consultes sobre l’autodeterminació a qualsevulla dependència parroquial de la seva demarcació, perquè segons proclama, aquestes activitats estan fora de la legislació vigent.

Mentre m’informo de tot plegat em ressona la frase que comentava fa poc dies, amb el Mestre heptasil·labista de Berga, que va pronunciar la consellera Tura vora el dia d’Arenys. Deia: “Llibertat no és el que ens agradaria fer, sinó allò que les lleis ens permeten fer”. Un excel·lent en timocràcia.

Aquelles dependències que ens havien venut com la casa de tots, ara, de moment, resulta que no són més que oferiments de cordialitat, d’aquests per quedar bé. Frases que les dius perquè estàs mitjanament convençut que el receptor no farà ús d’allò que s’hi diu. Però queden al descobert quan algú s’agafa l’oferiment i comprova que no és més que pur decorat oratori.

L’Església comet un error deixant prohibir l’ús de les seves parròquies per aquesta finalitat, purament democràtica. Una institució que proclama a tort i a dret la bondat del “Déu de la vida i la llibertat”, seria qui hauria d’haver liderat aquest moviment sacsejant la societat catalana per obrir-los als ulls. Els que transmeten el missatge del Déu de la llibertat i l’esperança eren els responsables d’alliberar un poble oprimit, en aquest cas pels espanyols. La bíblia no desmereix gens el paper de Déu en l’alliberament dels esclaus dels magnats de l’antic Egipte. No es demana obrir mars ni manifestar plagues!, únicament obrir físicament les portes de la casa de tothom. Sr Pardo, la seva negativa no es correspon, em sembla, amb allò que publicita als seus devots. On és allò d’estar sempre al costat del feble i l’oprimit? És més còmode, o còmode i prou, estar al costat o no molestar un estat agressiu, vexador, armat i sord.

A la biblía s’hi pot trobar quelcom similar a això: “No oblidis que el Senyor, el teu Déu, t’ha fet sortir del país d’Egipte, de la casa d’esclavitud” després de l’Èxode que va alliberar els esclaus que vivien sota poder egipci. De moment, per desgràcia del sr Pardo, no oblideu que aquest Déu, o qui parla per ell, no t’ha ajudat a sortir d’Espanya, de la casa d’esclavitud.

S’haurà de canviar l’estratègia pel que fa a locals; enlloc d’organitzar-ho en un centre de suposat culte, caldrà fer-ho en centres cultes com són biblioteques (n’hi ha una gran xarxa escampada pel territori), centres cívics o parròquies que tinguin al capdavant rectors sense por, obviant la Paraula del senyor, en aquest cas el sr Pardo.

La rebel·lió arribarà des de tots els àmbits. Rectors i sacerdots també s’alçaran per combatre Espanya!

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: